HTML

Krakkóban az élet

Friss topikok

  • se áok E/2 neurológián ügyeé: boldog blogszülinapot medika (2010.04.26. 18:39) Blogköltözés
  • inda: Bravo, irtam mailt. (2010.04.24. 16:08) Varsó
  • inda: Igen, valóban siratták, csak ez a waweli dolog azért nagyon megosztja az embereket (főleg a krakkó... (2010.04.15. 22:44) Minden csoda 3 napig tart
  • : Hajnali öt, vasárnap, a metrók nem a megfelelő időpontban jártak és rizikós volt, hogy nem érjük e... (2010.04.13. 13:10) Final call for passenger...
  • Liliom: Jajj, ezt most olvastam vissza, mondom én, hogy le vagyok maradva :(. Nem ér, hogy a te 25. szüli... (2010.04.13. 00:05) Replay

Címkék

Szombat esti meglepetés

2009.06.06. 22:57 Inda Krakkóból

Itt van az angol és mivel ezt megelőzően már járt Krakkóban, arra gondoltam elviszem a magyar étterembe (a lengyel gasztronómián, a leveseken kívül persze, mert azok zseniálisak, amúgy sincs sok mutogatnivaló). A főfogás után a pincérlány somlói galuskát hozott ki nekünk, azzal a felvezetéssel, hogy a séf küldi. Mert, hát ismerem a séfet (magyar ő is), csütörtökönként az étterem a magyarok találkahelye. Nagyon kellemes meglepetés volt, az ilyenek miatt is érzem magam otthon ebben a városban.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://indablogol.blog.hu/api/trackback/id/tr156348687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lublin 2009.06.07. 12:17:25

DÖBB. Hogyhogy nincs mutogatnivaló? 4 napos látogatás bőven KEVÉS a kajákra! A levesek nagyon jók, de van sok hely, ahol "kuchnia domowa" van :-) pl. Gospoda, van 3 remek palacsintázós hely, ahol többféle pierogi-t lehet kapni, a tipikus zapiekanki, a golonka - legközelebb szólj, adok tippeket :-))) Mondjuk örülök, h a Deli bárba elvitted, én is ismerem a séfet (hozta már haza a cuccaim kocsival) :-) bár a főztjéből még nem ettem :-)

inda 2009.06.07. 12:54:44

Zapiekanka és pierogi már kipipálva. A tipikus lengyel konyhával általában az a bajom, hogy a són kívül (jobb helyeken só és kapor) nem nagyon ismer más fűszereket és néha az az érzésem, magyar, illetve erdélyi konyhán nevelkedvén, hogy valami nagyon hiányzik a kajából, pl a pierogiról zsemlemorzsa vagy valami öntet, de semmiképpen nem az az olajos-hagymás izé, amivel felszolgálják. A palacsintáról azonban elismerem, hogy jó, csak nekem nem tűnik lengyelesnek.

Lublin 2009.06.07. 18:49:38

ez igaz, elismerem, nem túl fűszeres - mondjuk én még sót se nagyon használok, szal számomra ez pozitív :-) Pierogi tejföllel - húsos mustárral, mi így szoktuk :-) zsemlemorzsa ott van a zöldségeken (karfiol, brokkoli, kelbimbó, zöldbab). A krokettjeiket is imádom (pl. gombás, káposztás), a töltött káposztát is másképp csinálják, mint mi. A halak is jók, tésztakajákból meg még pl. a kluski na parze (szigorúan áfonyaszósszal) na, éhes is lettem :-) polskie jadlo-ba vitted amúgy?

inda 2009.06.08. 23:00:28

Mindig is sejtettem, hogy a lengyel házikoszt jobb kell legyen, mint az éttermekben hagyományosnak kikiáltott valami. Pierogit még eddig egyetlen étteremben sem szolgálták fel tejföllel, noha úgy valóban finomabb lenne. A polskie jadło most kimaradt, csak másfél napig volt itt a vendég.
süti beállítások módosítása